Примите участие со статьей
Вы здесь
Начало > Новости > Концерт посветен на Обединените нации „Да живеем заедно в мир“

Концерт посветен на Обединените нации „Да живеем заедно в мир“

На 16 май 2018 г. от 18:00 ч. в Голямата концертна зала на Централния Военен клуб се проведе пролетен концерт, посветен на Деня на Обединените нации „Да живеем заедно в мир“ и на 56-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Алжир и България. Концертът бе организиран от Посолството на Алжирската Демократична и Народна Република и Дружеството за приятелство България-Алжир. След официалното откриване бе представена интересна музикална програма с акцент върху българската фолклорна музика и танци. Участие взеха вокален ансамбъл „Мистерия на българските гласове“, изпълнения на роял на възпитаниците на г-жа Неолина Пелова от народно читалище „Д-р Петър Берон“, дамски камерен хор „Арфа” с диригент Анета Русева, „Клуб на пеещи дипломати и Ко” с вокален педагог Вера Розова от народно читалище „Н. Хайтов”,  фолклорен хор „Елица” с диригент  Димитър Стоянов, фолклорен ансамбъл „Еремия” с ръководители Ивайло Георгиев и Красимир Христов, както и детско-юношеския танцов ансамбъл „Еремия” с ръководители Ивайло Георгиев, Рая Тошева и Стефан Витанов.
Христо Симов изпълни част от първи концерт за пиано на великия руски композитор П.И. Чайковски. Дамският камерен хор „Арфа” беше включил в репертуара си известната руска песен „Подмосковные вечера“ на композитора В.П. Соловьов-Седой по думи на М.Л. Матусовски, като завърши своето изпълнение с популярната руска песен „Я люблю тебя, жизнь” на композитора Е.С. Колмановски. В концерта взеха участие и руските изпълнители от „Клуба на пеещи дипломати и Ко” Оля Устинова и Владимир Устинов. Лауреатът на руския конкурс „Романсиада“ Ян Лесневский се представи с песента „New York“ на композитора Джон Кандер, а така също изпълни дует с Геновева Крумова  “It’s a dangerous game” от мюзикъла „Jekyll & Hyde“.
Тържествената вечер завърши с чудесното изпълнение на български народни танци. Публиката изпрати изпълнителите с бурни ръкопляскания.

 

 

Top